GRAPE är gott!

 

Grapefrukt en sötsyrlig kick för


hälsa och hy


Grapefrukt en sötsyrlig kick för hälsa och hy

 

Det gäller att skala av allting, även skinnet runt grapen så slipper man

den beska smaken och kan njuta av en riktigt god frukt som är riktigt mättande!

Många dietistrer äter det som frukost, men skulle aldrig funka för mig då

det tar en sån tid att skala av hela frukten!

 

 

Tadaaaa! Ser ut som sushilax bitar! haha

 

KORT FAKTA OM GRAPEFRUKT + egna kommentarer!

Grapefrukt är en riktig hälsokick immunförsvaret. Ger vacker hy och innehåller många stärkande antioxidanter som kan skydda mot både hjärtsjukdom och cancer.


Grapefrukten innehåller mycket C-vitamin och innehåller även små mängder kinin som ger frukten en något bitter smak, därför försöker jag skala bort det mesta för att slippa smaken.
C-vitamin är en organisk syra som verkar antioxidativt vilket betyder att den motverkar och skyddar huden mot yttre faktorer som till exempel avgaser och stress. Syran är en viktig byggsten i bildandet av kollagen, ett protein som finns i huden och stärker den. Nedbrytningen av kollagen i huden kan leda till rynkor.

C-vitamin stärker immunförsvaret, blodkärl, hud, tänder och skelett. Ett högt C-vitaminintag kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar och ökar upptaget av järn, folsyra, kalcium och antioxidanter i kosten.

Det röda färgämnet hemoglobin i blodet binder syre med hjälp av järn. 100 gram C-vitamin i en måltid ökar järnupptaget 3-5 gånger.

Grapefrukt innehåller dubbelt så mycket fibrer, pektin, som äpple och banan och är rik på folater och folatsyra som är ett ämne som är viktigt för nybildandet av hudceller vilket motverkar åldrandet av huden.

Om du äter medicin, särskilt statiner, så kontrollera med din läkare innan du börjar inta grapefrukt eller grapefruktjuice varje dag. Grapefrukt kan göra medicinen mer kraftfull än det var tänkt.

Minns inte vem som berättade, men att grapen försvagade p-pillers funktion. Men vet inte riktigt om det stämmer till 100%, det kan säkert göra det lite med tanke på att det påverkar andra läkemedel, men det kan vara för dem som äter grape dagligen?? Dont know! Men har inte varit ett problem för mig! ^^


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu