Brutala smärtor!

 

Nu har 6 dagar gått sedan lilla syrran kände konstiga tandvärk i käken, under helgen förvärrades denna känsla och smärtorna blev till slut brutala! 2 nätter i rad har hon åkt in till 2 olika akutmottagningar där hon endast fått morfin för att dämpa smärtorna då inga tandläkare arbetar natt i akuten och 2 dagar har hon fått besöka 2 olika tandläkare som inte hittar några hål eller fel trots alla röntgen som gjorts.

Uhh....stackars, man har försökt att stötta och fösökt att lugna henne men gallskriken har gjort oss nervösa och man blir ledsen att se henne gråta och skrika av smärtor, hon beskrev att det var 10 ggr värre än att tatuera ryggen och fotlänken som hon gjort. I natt sov hon vid handfatet med mamma brevid där hon försökte kyla smärtan med iskallt vatten fram till tandläkartiden som hon fick så sent som strax innan lunch. Hela morgonen har varit kaotiskt men med mamma och pappas stöd så har det ändå gått fort och smidigt att komma till alla olika ställerna dessa dagar.

Nu åkte hon till Odenplans akutmottagning där en käkkirurg har bedövat henne med sprutor och även med någon typ av gas, dem har hittat en tand som jag tror de drar ut  just nu..
Fy fan....både hon och familjen är helt slut, ingen har sovit riktigt bra dessa nätter, men det har varit värst för Kimy som stått ut sååå många dagar med ilingar i tänderna som kan bero på många saker.
Det kan vara att tandens tandkött är skadat, att en nerv gått av, att roten på en tand är död..ja allt möjligt..

 

Jag har helatiden trott att hon haft nervsmärtor, bra beskrivning från www.1177.se

Vanligen orsakas ilningar av skador på själva tanden. Man kan, även om det är ovanligt, få en intensiv smärta från en nerv som ligger i käken och som även leder till tänderna. Det händer att denna smärta liknar ilningar och därför kan man tro att det är tandvärk. Detta tillstånd kallas trigeminusneuralgi och påverkar ofta bara nerven på ena sidan av ansiktet. Nervsmärtor ska utredas och behandlas av läkare, ofta får man en remiss till specialistläkare.

 

Oj, nu kom hon hem! Det var tydligen rötterna på en tand som hade dött..

Så de borrade i mitten av en tand från överkäken och ska borra de andra hörnen som jag markerat med grönt imorrn, denna tand ska fyllas!

Hoppas värken försvinner nu! Har själv haft tandställning och det var inte så kul när det spände i käken, kan tänka mig att det här är mycket värre...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu